© Tia Borgsmidt

Espressoparfait med balsamico-glaserede brombær

Alle elsker is! Og vi lover, at dine gæster også vil elske denne cremede espressoparfait.

11. september 2015 af Lone Kjær

Espressoparfait med balsamico-glaserede brombær

Til 4 personer

 

INGREDIENSER: 

  • 4 pasteuriserede ægge- blommer (2 bægre)
  • 75 g lyst rørsukker
  • 2 dl piskefløde
  • 250 g mascarpone
  • ½ dl afkølet espresso (stærk!)

Balsamico-glaserede brombær:

  • 50 g sukker
  • ½ dl balsamicoeddike
  • 125 g brombær


FREMGANGSMÅDE:

Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Pisk fløden til skum, tilsæt mascarpone, og pisk, til cremen er helt ensartet.

Vend forsigtigt cremen i æggesnapsen sammen med espresso. Der må ikke være klumper i, så den skal vendes godt sammen.

Hæld cremen i en form, og frys i mindst 12 timer.

Kom sukker og balsamico i en gryde, og kog op ved god varme, til sukkeret er opløst. Tag straks gryden af varmen.

Kom brombær i en skål, og hæld lagen over. Servér brombærrene til espressoparfaiten.

Tip! Tag parfaiten ud af fryseren højst 20 minutter før servering. Dyp en is-ske i varmt vand, og kugl isen op.

Måske er du interesseret i ...

Seneste