Cheesecake med Oreo
© Youtube @TheCooknShare

Cheesecake med Oreo

Oreo er jo for mange af os, hvad fløde er for en gammel hankat. Derfor er vi svært begejstrede for netop denne dessert, som ikke skal bages. Simpelt og enkelt.

23. marts 2017 af Jane Hansen

Cheesecake – eller ostekage, som det også hedder – er en klassisker, når der skal vælges dessert. Og nu gør vi det rigtig nemt for dig at lave en lækker dessert, for denne cheesecake skal ikke bages – og endnu bedre er, at den ene ingrediens er Oreo.

Opskrift: Ostekage med rabarber og lakrids

Opskriften er til 3-4 personer (lille dessertkage). Hvis du ønsker en større kage, kan du fordoble mængderne herunder og bruge en 24 cm springform. 

INGREDIENSER

  • 16 Oreo-kiks
  • 2 spsk smeltet smør
  • 250 ml piskefløde
  • 100 g flødeost (stuetemperatur)
  • 3 spsk flormelis
  • 1/4 spsk vaniljeekstrakt

FREMGANGSMÅDE

Bund

Læg 10 Oreo-kiks i skål, og knus dem til de er smuldret. Du kan også lægge dem i en frysepose og knuse ved at banke på posen med en grydeske eller kagerulle. Alternativt kan du også blende kiksene.

Bland den smeltede smør med de knuste kiks, og tryk Oreo-massen ud i bunden af en springform (12 cm). Sørg for, at overfladen er forholdsvis jævn, og at kanten er lige.

Flødeostcreme
Pisk fløden i 3-4 minutter.

Pisk flødeost, flormelis og vaniljeekstrakt sammen i en stor skål indtil konsistensen er cremet.

Pisk flødeostcremen og flødeskum sammen.

Bræk 2 Oreo-kiks i mindre stykker, og kom i cremen. Rør blandingen sammen med en dejskraber.

Fordel cremen oven på din bund af Oreo-kiks, og igen skal du sørge for en jævn overflade og en lige kant – det giver det pæneste resultat. Kom de sidste Oreo-kiks på toppen af kagen.

Stil cheesecaken på køl i 5-6 timer eller meget gerne natten over, og den er klar til servering.

Tip! Kom din cheesecake i fryseren i et par timer for en isversion.

Opskrift: Frossen cheesecake med brombær og lime

Du kan også se fremgangsmåden i videoen nedenfor.

Velbekomme!

Måske er du interesseret i ...

Seneste