Blåbærmuffin
© iStock

Blåbærmuffin på få minutter

Alle ingredienser i en kop og så en tur i mikroovnen. Nemmere bliver det ikke. Og smagen er helt, som du kender den.

9. april 2015 af Redaktionen

Inden du går i gang, skal du blot sikre dig, at koppen dur til en tur i mikroovnen. Har den mikroovns-mærket i bunden? Ellers test koppen ved at give den et minutter i mikroovnen. Er den lunken eller kold, dur den, hvis den er varm, dur den ikke. Og så skal du selvfølgelig ikke bruge en kop af metal eller med metalpynt.

INGREDIENSER

  • 2 spsk. blødt smør

  • 1 mellemstort æg

  • 1 spsk. letmælk

  • 1 tsk. vaniljeekstrakt

  • 3 spsk. lys muscovadosukker eller farin
  • 4 spsk. mel

  • 1⁄4 tsk. bagepulver

  • 1/4 tsk. stødt kanel

  • 1 knsp. salt

  • 3 spsk. friske blåbær
  • 1⁄2 tsk. groft rørsukker

FREMGANGSMÅDE

Kom smørret i en kop på 3 1⁄2 dl, og giv det 10–20 sekunder i mikroovnen, til det er smeltet.

Tilsæt æg, mælk og vanilje, og rør det hele grundigt sammen i koppen med en gaffel.

Tilføj derpå sukker, mel, bagepulver, kanel og salt, og rør igen rundt, til dejen er glat. Vend halvdelen af blåbærrene i, og drys resten ovenpå.

Bag nu kagen i mikroovnen i 2 minutter og 30 sekunder ved 600 W, 2 minutter ved 800 W eller 1 minut og 40 sekunder ved 1000 W.

Drys det grove rørsukker over, og servér kagen lun.

Vælg din egen variant
Skift blåbærrene ud med hindbær eller små stykker pære – og måske en chokoladeknap eller fem, når nu de passer så godt sammen.

Vil du bage flere kopkager?
Få 40 lækre opskrifter i bogen Kager i kopper - 40 lynhurtige kager fra mikroovnen af Mima Sinclair, Strandberg Publishing, 96 sider, 85 kr.

Shop den her.

© Saxo

Måske er du interesseret i ...

Seneste