© Tia Borgsmidt

Bærdrøm med hvid chokolade og lakrids

Kombinationen af hindbær, ribs, marcipan, hvid chokolade og lakrids i én dessert er helt fantastisk. Få opskriften her!

24. juni 2016 af Opskrift: Lone Kjær

Tid: 25 min. + bagetid (8-10 stykker)

INGREDIENSER

  • 200 g mandler
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 100 g marcipan

Bærskum:

  • 200 g frosne bær, fx ribs og hindbær
  • 2 spsk flormelis
  • 2 ½ dl piskefløde
  • 1-2 spsk lakridssirup

Pynt:

  • hvid chokolade

 

FREMGANGSMÅDE
Blend mandlerne til en grov mel. Pisk sukker med æg til en luftig og skummende creme. Tilsæt mandelmel og groft revet marcipan, og rør dejen ensartet.

Fordel dejen i 8-10 små smurte forme med løs bund (ca. 7 cm i diameter), og bag dem ved 180 grader ca. 15 min., til de er gyldne. Hvis du bager kagen i en springform (ca. 22 cm i diameter), skal den bages ca. 30 min.

Kom bær og flormelis i en lille gryde, og kog op. Tag gryden af varmen, og afkøl bærrene. Pisk fløden til en let skum. Vend bær med fløde og lakridssirup.

Fordel bærskummet på de afkølede kager, og pynt med spåner af hvid chokolade.

Måske er du interesseret i ...

Seneste