Kage med mandel og appelsin
Kage med mandel og appelsin © Tia Borgsmidt

Appelsinmandelkage

Kagen er saftig og har en skøn smag af appelsin. Kagen bages med olie frem for smør og helt uden mel.

4. marts 2016 af Lone Kjær

Appelsinmandelkage

Tid: 15 min. + bagetid.
Til ca. 8 personer.


INGREDIENSER

  • 150 g mandler
  • 200 g lyst rørsukker
  • 2 tsk bagepulver
  • reven skal af 2 appelsiner
  • korn af 1 stang vanilje
  • 4 æg str. L
  • 1 ½ dl olivenolie
  • 25 g mandelflager
  • flormelis til pynt


INGREDIENSER

Tænd ovnen på 200 grader.

Blend mandlerne til en grov mandelmel – de skal ikke smuttes inden og endelig ikke blendes for fint.

Rør mandelmel sammen med rørsukker, bagepulver og reven appelsinskal. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekornene i melblandingen. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes. Tilsæt gradvist olivenolie, og pisk, til du har en ensartet dej.

Fordel dejen i en springform på ca. 22 cm i diameter, foret med bagepapir. Drys overfladen med mandelflager.

Dæk kagen med stanniol, og bag i midten af ovnen ca. 35 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.

Afkøl kagen, og dekorér med et drys sigtet flormelis. 


Tip!
Prøv at servere kagen med drænet yoghurt rørt med lidt flormelis og vaniljekorn.

Måske er du interesseret i ...

Seneste