© Birgitte Nymann

Sprøde, glutenfri knækbrød

Personlig træner og kostvejleder Birgitte Nymann deler ud af godterne. Få hendes lækre opskrift på sit favoritknækbrød her. Men pas på, det første stykke smager af flere!

26. januar 2015 af Birgitte Nymann

Knækbrødet er det bedste, Birgitte ved. Hør selv: “Det er min mor, der har lavet opskriften, og du får masser af god smag og mæthed herfra. Pas bare på, for det er knækbrød, der smager af mere, så det kan være svært at stoppe igen.” Spørg selv Mariann, som er med i Magasinet Livs Sund & Slank-forløb. Hun er blevet helt afhængig af dem.

INGREDIENSER

  • 1 dl hørfrø (sættes i blød i min. 1 time i 1 dl vand)
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner eller græskarkerner (eller halvt af hver)
  • 1 dl boghvedegryn eller hirsegryn
  • 2 dl fuldkornsrismel
  • 1 dl majsmel
  • 1 dl olivenolie
  • 2 dl vand
  • 1 tsk økologisk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk Fiber HUSK (købes i helsekostforretning)

FREMGANGSMÅDE

Bland alle ingredienser sammen i en skål. Brug en grydeske. Massen bliver meget klistret.

Placér halvdelen af dejen på et stykke bagepapir. Læg et andet stykke bagepapir over, og rul dejen til en flad pandekage med en kagerulle. Du ruller ovenpå bagepapiret. At rulle på selve dejen er ikke muligt, da den er så klistret. Gentag med den anden halvdel af dejen.

Så fjerner du øverste stykke bagepapir fra ‘pandekagerne’ og opdeler dem i passende stykker med en pizzakniv eller en skarp kniv. Ind i ovnen med det hele i 20 minutter ved 180 grader.

Afkøl på en brødrist, og opbevar i et lufttæt glas eller en kagedåse.

Måske er du interesseret i ...

Seneste