© Tia Borgsmidt

Lækker, svampet frugtkage

Mums, svampet frugtkage, der smager himmelsk - og med et lækkert tvist af jul.

Frugtkage

1 stor kage = 20-24 stk.

De mange søde frugter giver dig en masse sunde plantestoffer, og det er frugterne og de forskellige krydderier, der giver kagen karakter.

INGREDIENSER

  • 750 g tørret frugt (dadler, abrikoser, figner, svesker, rosiner, soltørrede bær)
  • 1/2 l æblemost eller sød øl
  • 350 g fint speltmel eller hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt stjerneanis
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1/4 tsk. salt
  • evt. mandler og nødder til pynt

FREMGANGSMÅDE

Skær de tørrede frugter i små stykker, og overhæld dem med æblemost (eller øl). Dæk skålen med film, og lad den stå på køkkenbordet natten over.

Sigt de tørre ingredienser, og rør dem sammen med frugt og most/øl.

Fyld dejen i en springform (22 cm) eller en firkantet form foret med bagepapir. Tryk evt. lidt mandler eller nødder i overfladen, og bag kagen på den nederste rille i ovnen ved 160 grader i 1 1/2-2 timer (alt efter højden). Dæk evt. løst med stanniol, hvis den begynder at blive for mørk.

Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 10-15 min. Vend den så ud på en rist til afkøling.

Opbevar i en kagedåse – kagen holder sig op til fire uger.

Måske er du interesseret i ...

Seneste