© Tia Borgsmidt

Grove snegle med marcipanremonce

Nej, de er ikke kaloriefattige. Men der er fuldkornsmel i dejen til sneglene, og det bliver de bestemt ikke ringere af!

25. april 2016 af Opskrift: Lone Kjær / Foto: Tia Borgsmidt /

Grove snegle med marcipanremonce
12 stk.


 2 1/2 dl mælk
 50 g smør
 50 g gær
 25 g sukker
 1 knivspids salt
 1 æg
 2 tsk. stødt kanel
 1 tsk. vaniljesukker
 1 tsk. kardemomme
 200 g fuldkornsspeltmel
 ca. 300 g hvedemel
 1 æg til pensling

Remonce:
 125 g blødt smør
 125 g sukker
 125 g reven marcipan

Glasur:

 75 g flormelis
 1 spsk. kakaopulver
 lidt kogende vand

Lun mælken, og smelt smørret heri. Væsken skal kun være fingervarm. Hæld væsken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, æg og krydderier.
Ælt speltmel og dernæst hvedemel i væsken lidt ad gangen og hold lidt af melet tilbage. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i en time.
Rør ingredienserne til remoncen sammen.
Rul dejen ud til en frikant på cirka 50 x 40 cm.
Smør remoncen på dejen, og rul den forsigtigt sammen som til en roulade. Skær dejen ud i 12 stykker, og læg dem med snippen nedad i en ildfast form (cirka 30 x 30 cm) foret med bagepapir.
Lad sneglene hæve 30 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader. Pensl med sammenpisket æg, og bag sneglene i cirka 20 minutter, til de er gyldne.
Rør flormelis med kakaopulver og lidt kogende vand, og dekorér sneglene.  

Tip! Sneglene smager bedst nybagte, men daggamle kan de lunes på brødristeren. De kan fryses uden glasur.

Måske er du interesseret i ...

Seneste