© Tia Borgsmidt

Fuldkornsknækbrød

... er disse. I hvert fald hvis vi skal gå ud fra den feedback, vi har fået fra Livs læsere. Opskriften var med i det allerførste nummer af Liv, og der er stadig nogle, der skriver og spørger efter den

5. februar 2013 af Redaktionen

Fuldkornsknækbrød

12-15 stk. 

Hjemmebagt knækbrød er utrolig nemt at lave og alligevel en luksussnack. For at få så mange kostfibre som muligt skal du bruge groft mel og kerner.

  • 200 g groft speltmel 
  • 25 g hørfrø
  • 25 g græskarkerner 
  • 2 tsk. salt 
  • 1 tsk. bagepulver 
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 1/2 dl vand 
  • 1 æg til pensling 
  • nigellafrø og hørfrø til drys (kan du ikke få nigellafrø, så brug sesamfrø i stedet)

Tænd ovnen på 180 grader

Kom speltmel, hørfrø og græskarkerner i en skål. Tilsæt salt og bagepulver. Hæld olien i de tørre ingredienser, og tilsæt dernæst vandet. Ælt dejen sammen, til den er fast og ensartet. 

Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord - uden at dejen bliver for melet - og udstik i 12-15 runde stykker på ca. 8 cm i diameter. Alternativt kan dejen skæres i firkanter, hvis du foretrækker det.

Fordel dejstykkerne på to bageplader med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, og drys med nigellafrø og hørfrø. 

Bag knækbrødene i ovnen i ca. 20 min. Afkøl knækbrødene på en bagerist. Opbevar dem i en dåse med låg eller i en papirspose.

Tip! Trænger du til noget sødt, så prøv et stykke knækbrød med en teskefuld marmelade.

Opskriften blev bragt sammen med artiklen Snack dig sund og slank - om vigtigheden af at holde blodsukkeret i skak med små måltider i løbet af dagen. 

Opskrift: Lone Kjær. Foto: Tia Borgsmidt

Måske er du interesseret i ...

Seneste