Æblemazarin med kardemomme kage
© Lina Eriksson / AOM

Efterårs æblemazarin med kardemomme

En klassisk æbletærte er svær at slå. Men prøv at krydre den med kardemomme og pensle den med citrusmarmelade, og fortæl så, hvad du synes

10. oktober 2016 af Ulla Karlström

Æblemazarin med kardemomme

25 min. + 30 min. i ovnen 

Til 10 stykker kage


INGREDIENSER

Har du æbler i forskellige farver, bliver kagen her ekstra pæn.

2 dl hvedemel 100 g smør
1 1⁄2 spsk sukker 1 æggeblomme


FYLD

150 g marcipan 75 g blødt smør 1 æg
1 æggehvide

1 tsk stødt kardemomme
2 æbler
1 dl citronmarmelade (alternativt appelsinmarmelade)


TILBEHØR

Letpisket flødeskum med vanilje­ sukker 

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 200 grader. 

Bland mel, smør og sukker, tilsæt æggeblommen, og rør, til dejen er ensartet.

Pres dejen ud i en form på ca. 20 x 28 cm, og stil den på køl, mens fyldet fikses.

Fyld: Riv marcipanen, og bland den med smørret. Tilsæt æg og æggehvide, og rør, til massen er jævn. Kom kardemomme i, og fordel fyldet over den køleskabskolde dej.

Skær tre tynde skiver tværs gennem det ene æble, og fjern kernerne. Udkern også resten af æblet og det andet æble. Skær æblerne i tynde både, stik dem ned i dejen, og læg de tre hele skiver i midten.

Bag kagen nederst i ovnen 30 minutter, og lad den køle af.

Smelt marmeladen i en kasserolle eller mikrobølgeovnen, og brug den til at pensle den afkølede kage med.

Servér med letpisket flødeskum smagt til med vaniljesukker. Uhm ... 


Artiklen blev første gang bragt i Magasinet Liv nummer 68. 

Måske er du interesseret i ...

Seneste