© Tia Borgsmidt

Brunsviger med masser af remonce

En vaskeægte fødselsdagsklassiker. Vi elsker den luftige gærdej med masser af sukkerstads. Madredaktørens absolutte favorit.

16. oktober 2015 af Lone Kjær

Brunsviger med masser af remonce

30 min. + hæve- og bagetid

1 stor kage med ca. 16 stk.


INGREDIENSER

  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 4 æg
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 100 g smør
  • ca. 700 g hvedemel


Remonce:

  • 100 g smør
  • 275 g brun farin
  • 50 g sirup

Denne kage vandt titlen som ‘Årets kage’ i år - få opskriften her!
 

FREMGANGSMÅDE

Lun mælken, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri.

Tilsæt æg, kardemomme, salt og sukker, og rør nu ca. en fjerdedel af hvedemelet i dejen. Rør dejen godt – meget gerne på en røremaskine. Tilsæt smørret delt i mindre stykker og mere mel. Melet tilsættes lidt ad gangen, mens dejen æltes, for det er vigtigt, at dejen ikke bliver for tung af mel.

Fordel dejen i en bradepande med bagepapir, og lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 1 time.

Tænd ovnen på 190 grader. Smelt smør, brun farin og sirup til en sammenhængende remonce i en lille gryde ved svag varme. Lav dybe huller i dejen med fingrene, og fordel remoncen på dejen. Lad kagen hæve tildækket ca. 15 min.

Bag kagen ca. 20 min., til den er gennembagt.


Tip!
Vild med kanel? Tilsæt 2 teskefulde til remoncen.


Ernæringsekspert: Derfor skal du spise kage


Få lækre opskrifter levereret direkte til din indbakke - tilmeld dig Magasinetliv.dk's nyhedsbrev her.


Opskriften er bragt første gang i Magasinet Liv nr. 37.

Måske er du interesseret i ...

Seneste